Včera večer (30. listopadu) byly vyhlášeny letošní ceny soutěže EDUína. Letos si je odnesly projekty, které pomohly ve smysluplném vzdělávání během uzavření škol z důvodů pandemie covid-19. Tento ročník soutěže vyhrál Buddies program On-line pro školáky ze Základní školy Smart v Roudnici. Na 2. místě se umístil projekt Učíme online – Česko.Digital a na 3. místě náš projekt doučování skrze platformu Zapojmevšechny.cz. Ceny EDUína se letos udělovaly poosmé. 

Záznam přímého přenosu vyhlašování ceny EDUína 2020

 

Možnost doučování rozjel v reakci na jarní výpadek více než 10 tisíců dětí ze vzdělávání Národní pedagogický institut České republiky (NPI ČR) a organizace Člověk v tísni ve spolupráci s vysokými školami. Skrze platformu Zapojmevšechny.cz/doučování propojuje školy se studenty pedagogických a dalších fakult. Do této aktivity se zapojilo celkem 11 vysokých škol a jedna vyšší odborná škola. Pomoc s doučováním v rámci projektu ke 27. listopadu poptalo 270 základních škol z celé České republiky. V celkem 62 školách se už doučuje, na dalších 72 školách již probíhá domluva mezi studenty a učiteli.

Porota ocenila propojení více subjektů, podporu sociálně znevýhodněných dětí a snahu o zavedení systémové změny.

Těší nás, že jsme získali toto ocenění a ještě víc, že je o náš projekt opravdu velký zájem a pomáhá konkrétním žákům a studentům při dohánění zanedbané výuky nebo například při přípravě na přijímací zkoušky.

Aktivita Zapojmevšechny.cz/doučování probíhá v rámci systémového projektu Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi (APIV B). Projekt je spolufinancován EU.

Více informací se dozvíte přímo z tiskové zprávy EDUíny

Přímo o pomoci jedné z fakult a spolupráci s ní se dozvíte zde: https://aktualne.cvut.cz/tiskove-zpravy/20201119-73-dobrovolniku-z-fakulty-elektrotechnicke-cvut-v-praze-pomaha-skolam-a.