Být spíše kamarádský nebo přísný? Pokud jako začínající učitel volíte mezi jednou z těchto dvou krajních možností, nezapomeňte na to, že obě s sebou nesou rizika. Speciální pedagožka a lektorka Národního pedagogického institutu ČR Marta Kozdas v podcastu Zapojme všechny doporučuje volit spíše zlatou střední cestu a víc než na cokoliv jiného se zaměřit na otevřenou komunikaci, zpětnou vazbu a nadhled ze strany učitele.

 

Poslechněte si celý podcast, na odkaze najdete i doporučenou literaturu k této problematice: a více info: https://zapojmevsechny.cz/clanek/detail/podcast-14-dil-cesta-k-ucitelske-autorite.

 

Podcast Zapojme všechny

Nové díly podcastu o společném vzdělávání Zapojme všechny publikujeme vždy jednou za 14 dní ve čtvrtek. Moderátorky Marta Kozdas a Adéla Pospíchalová si v nich povídají s odborníky na vzdělávání a výchovu a také s rodiči a žáky či studenty.

Podcast vzniká v projektu Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi a je součástí webové aplikace pro pedagogy a rodiče Zapojmevšechny.cz. Dostupný je také například prostřednictvím aplikací Spotify, Google Podcast nebo Apple Podcast.