Snad již máme za sebou náročné pandemické období se spoustou změn, opatření, nových zkušeností i výzev. I tak mnozí pociťují na sebe i nejbližší mimořádné psychické nároky. A promítá se to i do škol, a to nejen mezi pedagogy, ale také žáky. Soustřeďme se nyní především na žáky základních škol a pomozme jim návrat do lavic a staronovou dobu dobře zvládnout!


Den duševního zdraví je online seminář zaměřený na podporu duševního zdraví pedagogů a žáků základních škol. Jeho cílem je zlepšit adaptaci po návratu do škol, zmírnit dopady distanční výuky a ošetřit možné projevy traumat a dekompenzace. Pedagogové středních škol se nicméně mohou programem inspirovat.

První online semináře proběhly již v srpnu a přivítaly několik desítek školních psychologů a metodiků prevence. Akce zaujala. Proto jsme se rozhodli přidat podzimní termíny online seminářů a nabídnout program, který vznikl citlivě v reakci na návrat dětí i pedagogů do škol po období domácí výuky a odloučení způsobeném pandemií.

Zapojit můžete i vaši základní školu! Program vyškolí vaše školní psychology, výchovné pracovníky a metodiky prevence. Ti pak následně předají získané zkušenosti na školách. Zde najdete další informace o akci i programy workshopů pro pedagogy
 

Vyberte si termín konání:

Vždy úterky 12. října, 26. října, 9. listopadu nebo 22. listopadu, vždy online v časech od 16:00 do 18:00 hodin


S dotazy a pro další informace kontaktujte Pavlu Novákovou, +420 702 097 275, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Účast na akci je ZDARMA. Přihlaste se přes registrační formulář.

Registrovaným dorazí následně potvrzovací email a informace k připojení prostřednictvím platformy Zoom.

Celou akci povedou expertky z oblasti psychologie a krizové intervence pro garanci kvalitativního dopadu:

PhDr. Věra Neusar, psycholožka, metodička prevence v PPP Olomouc, koordinátorka expertních týmů a absolventka výcviku metody Somatic Experiencing

&

PhDr. et Mgr. Kristina Kalabisová, psycholožka, metodička prevence v PPP Prostějov, školní psychožka na Gymnáziu Jiřího Wolkera v Prostějově a absolventka Integrativního psychologického terapeutického výcviku pod Skálovým institutem.


Po absolvování akce budou účastníci připraveni realizovat Den duševního zdraví na vlastní škole, a to ve dvou fázích:

  1. workshop pro pedagogy v rozsahu tří vyučovacích hodin,

  2. po uplynutí nejméně jednoho týdne se mohou začít konat workshopy pro žáky (také v rozsahu tří vyučovacích hodin).

 

Den duševního zdraví připravuje Národní ústav duševního zdraví, jeho iniciativa Opatruj.se, ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a Národním pedagogickým institutem.