Pod pojmem speciální vzdělávací potřeby si většina z nás představí spíše opatření pro jedince se znevýhodněním zdravotního nebo psychického rázu. Málokoho napadne, že mezi ně patří ale také nadanínebo děti, žáci s odlišným mateřským jazykem. Na ty se bohužel často zapomíná, i když i oni speciální péči potřebují. 

 

Tentokrát si redaktorka Marta Kozdas pozvala do podcastu Zapojme všechny Simonu, maminku nadaného syna, a hovoří spolu o tom, jakou cestu vzděláváním zatím podnikli, jaké přístupy pedagogů zažili a co by jim hned ze začátku při nástupu do vzdělávacích zařízení pomohlo.

Příjmení hosta nebylo uvedeno z důvodu ochrany soukromí.

Tipy na další texty k tématu nadaných dětí i doporučenou literaturu najdete na: https://zapojmevsechny.cz/clanek/detail/podcast-11-dil-jake-je-byt-rodicem-ditete-s-nadanim.

 

Podcast Zapojme všechny

Nové díly podcastu o společném vzdělávání Zapojme všechny publikujeme vždy jednou za 14 dní ve čtvrtek. Moderátorky Marta Kozdas a Adéla Pospíchalová si v nich povídají s odborníky na vzdělávání a výchovu a také s rodiči a žáky či studenty.

Podcast vzniká v projektu Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi a je součástí webové aplikace pro pedagogy a rodiče Zapojmevšechny.cz. Dostupný je také například prostřednictvím aplikací Spotify, Google Podcast nebo Apple Podcast.