V novém podcastu Zapojme všechny si Adéla Pospíchalová povídá s Hankou, studentkou biologie a ekologie na Ostravské univerzitě, jíž byl až v dospělém věku diagnostikován Aspergerův syndrom. Hanka je typickým příkladem studenta, který dlouho procházel vzdělávacím systémem bez povšimnutí, nebyl řádně, a především včas lékaři diagnostikován (a to také i z důvodu chybějící důvěry rodičů k řešením navrhovaným školou a následně odborníky-lékaři), a musel se proto s limity svého zdravotního postižení poprat sám.

 

 

Jak se Hanka cítila na základní a střední škole? Pomohl jí někdo nebo něco? A jak zvládá studium na vysoké škole? Co to vlastně je Aspergerův syndrom a jak se projevuje? A jak mluvit s žáky s Aspergerovým syndromem? Poslechněte si nový podcast: https://zapojmevsechny.cz/clanek/detail/podcast-18-dil-na-prvni-pohled-nerozeznatelna-jinakost-zivot-a-studium-s-aspergerovym-syndromem. Na webu Zapojmevšechny.cz najdete i doporučenou literaturu k tématu.

 

 

Podcast Zapojme všechny

Nové díly podcastu o společném vzdělávání Zapojme všechny publikujeme vždy jednou za 2 až 3 týdny. Moderátorky Marta Kozdas a Adéla Pospíchalová si v nich povídají s odborníky na vzdělávání a výchovu a také s rodiči a žáky či studenty.

Podcast vzniká v projektu Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi a je součástí webové aplikace pro pedagogy a rodiče Zapojmevšechny.cz. Dostupný je také například prostřednictvím aplikací Spotify, Google Podcast nebo Apple Podcast.